Kategóriák
Hírlevél
Szállítási lehetőségek

Fizetési megoldás

Termékek


Analogis WashNplay 2. hanglemez tisztító készlet 1 liter tisztítófolyadékkal - lemezmosó
Analogis WashNplay 2. hanglemez tisztító készlet 1 liter tisztítófolyadékkal - lemezmosó

Analogis hanglemez mosó készlet 1 liter tisztítófolyadékkal. Termékeink között a legjobb ár/érték arányú manuális lemezmosó szett.

(Három verzióban rendelhető: tisztítófolyadék nélkül / 1l. tisztítófolyadékkal / koncentrátummal (5 liter mosófolyadékhoz))

A tisztítófolyadék GRAMOFONLEMEZEKHEZ NEM HASZNÁLHATÓ!


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Előnyök
Hátrányok
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
3
Boda Gábor
2017.09.19 11:22
Kb 3000 lemezem van, sokat vásárolok bolhapiacokon. Kellet mosási megoldás.
Két készletet vásároltam, azzal a felkiáltással, hogy ha egy mosás a szennyezettséget az ötödére csökkenti, akkor kétszeres mosás a huszonötödére. Persze ennyire nem tiszta matematika ez a dolog, de bevált. Én a lecsepegtetés helyett minőségi papírtörlővel való törlést, majd az állványban további teljes száradást alkalmazom. Még ha nem is szabadna a folyadékból semminek hátramaradni, engem megnyugtat, hogy 95 százaléka azonnal lekerül a lemezről. Eddig kb 200 lemezt mostam meg, ennyire volt elég a kétszer 1l folyadék. Ha mosni szeretnétek, fontos, hogy a mosott lemez új, tiszta tasakba kerüljön vissza!

Előnyök: Viszonylag olcsó -okki-nokkihoz képest-
Én a duplán mosás után nagyon elégedett vagyok a kapott tisztasággal. Sok reménytelennek látszó, akár penészes lemez kelt új életre.
Szerintem nem haszontalan, hogy a lemez gyakorlatilag tetszőleges ideig áztatható a folyadékban, makacsabb szennyeződések is letisztíthatóak.
Eddig stabilnak, tartósnak tűnnek az alkatrészek. Azért a cimkevédőt igyekezzünk érzéssel megszorítani!

Hátrányok: Nem látok pótlási lehetőséget a kefékhez (kivehetőek) félek annak élettartama fogja az egész készletét meghatározni.
Nem túl gyors, dupla mosásnál egy este max 30 lemezzel végzek el, de hát ez egy hobby :)
A folyadék ára külön drágának tűnik, ha igaz, hogy izopropyl alkohol, desztvíz és nedvesítő folyadék elegye. (Hamarosan keverek magamnak)
A szűrő gyenge hatásfokú, sok kosz átmegy. Keresek valami jobbat, szerencsére könnyen belevágható a tölcsérbe.
2
Simon Csaba
2017.07.08 16:52
Mivel lemezkészlet egy része már 30-nál is több éves, valamint számos lemez használtan érkezik bele így a mosás egy elengedhetetlen része a minőségi zenehallgatás folyamatának.
Előnyök: Az ára kimondottan reális. Amikor ráér az ember moshatja is lemezeit. Nem kell elvinni olyan helyre ahol foglalkoznak vele. Egy dohányzó- vagy íróasztalon elvégezhető folyamat. A hatása füllel hallható.
Hátrányok: Ami talán bosszantó probléma lehet, hogy csak 7 lemez tud egyszerre száradni.
Ha elkezdek mosni addig csinálnám amíg van itthon új belső tasak.
1
Kiss Ákos
2017.06.19 13:52
Nagyszerű termék! A lemezeim gyakorlatilag újjászülettek...
Majd 30 év állás után újrakezdtem, lemezjátszót vásároltam, de borzasztó élmény volt némelyik lemezemet hallgatni.
Anno a Lenco-féle mosókart használtuk. Ennek egyik "átka", hogy az iszapot ottfelejti lejátszás után a barázdákban, s aztán már csak nedvesen lehet lejátszani a lemezt.
Ez az eszköz nem csak az állandóan jelenlévő felszíni port, de ezt a bizonyos iszapot is nagyszerűen kimosta a barázdákból.

Előnyök: Egyszerű használat, nagyszerű eredmény. A készlet szinte minden szükséges eszközt tartalmaz.
Hátrányok: A szűrő bizony átengedte a nagyon finom porszemcséket, ami visszatöltés után leült a flakon aljára jól látható módon. Ettől (szerintem)megbüdösödött a folyadék. A használhatósága nem változott igazán.
A tálban lévő kefe kissé hullajtja a szőrét. Nem vészes, de egy-két szál lemezenként akad, amit száradás után finom ecsettel, tisztító kefével le lehet szedni (nem ragad bele a lemezbe).
Lehet, hogy rozsdásodik a mosókefe szőrszálait egyben tartó fém drót? Az első használat után, másnapra elszíneződött a szőrszálak töve és a drót is.
Webáruház készítés